Цитата(Сергей Валерьевич @ 5.3.2011, 17:53)

Прошу уточнить..
В начале темы шел разговор о 5-6 персонах, но далее фигурирует всего одна..
Может внести коррективы в рецепт? Уменьшить индейку до рябчика, аль позвать друзей с пивом?
Зачем Вам эта индейка!
Вареники з вишнею
Это песня!!
Інгредієнти для тіста:
1.яйце куряче — 1 штука;
2.борошно пшеничне — 1000 г;
3.вода — 300 г;
4.для начинки:
5.вишня — 2-3 склянки;
6.цукровий пісок і крохмаль.
7.для сервіровки:
8.вершкове масло — 6 столових ложок;
9.сметана.
Для початку приготуємо прісне круте тісто.
Стиглу дрібнe вишню вимиємо, відокремимо від гілочок. Видалимо кісточки. Для видалення кісточок існують спеціальні новомодні пристосування. Я ж по-старому користуюся старим перевіреним “дідівським” способом — видаляю кісточки з допомогою звичайної шпильки. Занурюю тупий неробочий кінець шпильки в отвір кріплення гілочки, підколюю кісточку і витягую її. Заняття трудомістке, скажу я вам. Але їдці оцінять ваші старання.
Далі розкачати тісто в ковбаску, наріжемо шматочками величиною з грецький горіх, які в свою чергу розкачати у вигляді маленьких круглих млинців.
У середину кожного кружка кладемо кілька ягід вишні. Посипаємо цукровим піском і крохмалем. Цукор потрібен для додання вареникам солодкості, 1 / 3 — 1 / 4 чайної ложки достатньо. Крохмаль пов'язує вишневий сік і не дає йому витікати з варених в киплячій воді вареників, досить додати щіпку в кожен вареник.
Краї тіста защипуємо кіскою.
Зліплені вареники опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою і варити 6-8 хвилин. Краще визначати час за готовності тіста, не допускаючи його розварювання і витікання вишневого соку.
Готові вареники витягти шумівкою, викласти в просторе блюдо, змастити вершковим маслом. Подавати зі сметаною і цукровим піском (раптом комусь здасться кисло і захочеться ще підсолодити).
Нажмите для просмотра прикрепленного файла